2. apr, 2015

Slaap en be happy

Het zijn lange dagen. Waarin ik veel werk. Maar ook bijzondere dagen. Want ik doe dingen waar ik plezier in heb en ik eindeloos veel energie uit haal. Schrijven vind ik bijna het allerleukste dat er is. Maar het schrijven van nieuwe stukken in een voor mij nieuwe discipline vraagt wel iets van me. Mensen portretteren. Ze neerzetten zoals ik ze zie maar waarin ze zich zelf natuurlijk wel moeten herkennen. Spannend. Soms moeilijk, als het gesprek minder gemakkelijk loopt dan gehoopt. Maar zo heerlijk, als het contact er is en het praten als vanzelf gaat. Ik kan daar erg, erg blij van worden. Als het stuk dan ook nog wordt goedgekeurd, tja, dan ben ik zo waar een gelukkig mens en prijs ik mezelf dat ik dit mag doen.

Ook blij word ik van mijn dagen op kantoor. Drie dagen notariaat. En ik word er blij van? Wie had dat gedacht. Dat is namelijk wel eens anders geweest. Het werk is als overal waar ik heb gewerkt. Maar het is de sfeer. Ik voel me er thuis. En ondanks het feit dat al mijn collega’s daar al meer dan 20 jaar werken, ik de totaal vreemde eend in de bijt ben, pas ik er moeiteloos tussen. Een notaris die er iedere dag weer een feestje van maakt. Voor de mensen aan tafel, maar ook voor ons en voor zichzelf. Collega’s die nog weten wat dienstverlening is en moeiteloos een stap harder lopen voor een cliënt, maar ook voor elkaar. Het maakt dat ik me er thuis voel en het zeker niet als werken voelt.

Ik las vanmorgen een citaat van Irene Moors in de krant. ‘Veel slapen en gelukkig zijn, maakt me mooi.’ Nou. Wat wil ik nog meer. Ik slaap veel en lang. Ben namelijk dwars af. En voel me goed. Jongens, wat zal ik mooi worden. Met de nadruk op worden. Later als ik groot ben.

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina