14. mei, 2015

Time flies

Vandaag hoegenaamd niets gedaan. Zwijmelend wakker geworden. Wat gelezen, wat geschreven. Nagedacht over wat ik las. De woorden komen binnen en brengen het een en ander in beroering. Brengen me terug in het verleden. Laten me voelen wat ik ooit voelde. Heden en verleden, alsof er niets tussen zit. Het naadloos in elkaar overgaat.

Met Bram maar het park in. Hoofd in de wind. Het wordt een gevecht. Bram is wild en onstuimig. Er loopt een pony, een konijntje en een kleine Bram los in het park. Onder het toeziend oog van vier hele jonge meisjes. Onverantwoord? Ja. Maar heerlijk om te zien hoe die vier zich ontfermen over hun beestenboel.

Even over de rommelmarkt. Twee prachtige schoteltjes gekocht van een Amsterdamse meneer. Voor 5 euro. Het zijn er 3 teveel. Maar de man krijgt me aan het lachen en ik ga overstag. Even een ijsje gekocht, daarna aan de warme vis. Met bodywarmer in de tuin, ver heen in mijn boek. Wat struiken opgebonden, de tuin aangeveegd. In het zonnetje Yatzee gespeeld met mijn kind en schromelijk gewonnen. Hoe groot is hij ineens. Ook hij laat me lachen. Wat een bezit, zo’n kind.

Vanavond staan er vier prachtige meiden voor de deur. Alle vier blond, de lange haren in een paardenstaart. Ze joelen zijn naam. Mijn kind blijft stoïcijns. Weigert om naar beneden te gaan. De meiden rijden het pad op. Zetten hun fietsen neer en bellen aan. Zoonlief blijft weigeren. Die gaat echt niet naar beneden. Hij speelt Fifa. Dan ik maar naar de deur. Sorry meiden, hij blijft boven. Een van de vier geeft zich niet snel gewonnen. Zij wil hem wel naar beneden trekken hoor. Ze staat met haar armen over elkaar en kijkt me recht in mijn ogen. Ik moet lachen. Ze is stoer, ze gaat ergens voor. Mijn kind.

Op mijn bureau staat een foto van datzelfde kind. Hij zit op de bank en is een jaar oud. Petje achterstevoren. Blauw/wit streep shirt aan. Leest op zijn manier de krant. Hoe snel is het gegaan. Nu staan er meiden voor de deur te giechelen. En gieren de hormonen mijn brievenbus binnen. Het blijft een bezit.

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina