23. jun, 2015

Cake

Net als je denkt dat het leven niet zo heel veel verrassingen meer kent, liggen ze ineens voor je deur. Stuiterend en wel, op de mat, te wachten op jou. Je kunt er rustig over heen stappen en lekker laten liggen. Je kunt ze ook oppakken en er iets mee doen.

Normaal gesproken ben ik gek op ze. Krult mijn neus bij gekke onverwachte dingen en krijg ik een warm gevoel. Want ze zijn bij mij de kers op de taart. De taart die leven heet en waar af en toe de kaarsjes van branden. Nu waren mijn kaarsjes de laatste tijd wel heel klein geworden of zelfs opgebrand. De hoogste tijd om weer eens wat nieuwe aan te schaffen en aan te steken. Weer inspiratie op te doen en te kijken wat het leven nog in petto heeft. Daartoe moesten knopen worden doorgehakt. Ik hakte zelf of ik hakte mee. Soms hakte een ander. Met dat laatste heb ik de grootst mogelijke moeite. Het voelt als falen. Er wordt je immers iets opgelegd. Toch troost ik me de gedachte dat er gehakt wordt juist om mij te helpen. Omdat er iets moest gebeuren.

Ik berustte in veel. Maar lang niet in alles. Soms blijven dingen kriebelen en jeuken ze soms zo erg, dat ik wel moet krabben. Actie is dan geboden. Dat pakt soms goed uit, soms ook niet. Nu op zakelijk gebied jeukt er ook weer van alles. Liggen de kansen voor het grijpen. Worden ze me op een presenteerblaadje aangeboden. Heb ik een schot voor open doel. Maar ga ik ook scoren?

Gisteren werd ik namelijk verrast. Aangenaam dat zeker, maar ook erg, erg verwarrend. Ik dacht namelijk dat ik op een bepaalde weg zat en mijn koers voor de komende tijd was bepaald. Nu moet ik weer alles op een rijtje zetten. De voors en tegens afstrepen. Verstandig omgaan met alle ingrediënten. Er hangt namelijk nogal wat van af. Hoe die cake zal worden die ik er van zal bakken. Ga ik voor het vertrouwde recept, waarbij weinig mis kan gaan en de cake altijd wel lekker is. Of ga ik voor mijn eigen receptuur, waarvan een ieders verwachtingen hoog zijn, maar niemand - laat staan ik zelf - weet hoe die precies uit zal pakken? 

 

Opmerkingen

28.06.2015 20:49

Tasch

Ben nu wel heel benieuwd wat je gaat doen...

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina