15. sep, 2015

Oud of nieuw

Tja. De ene week richt ik in gedachten een oud huis in. De andere week een nieuw. Je zult maar wispelturig zijn. Of verstandig, zo kun je het ook bekijken. Want alhoewel het wel een stoer nieuw huisje is, het blijft nieuw. Keurig op een rijtje van zes. Ik krijg er een beetje de kriebels van. Toch ga ik in gesprek met de makelaar en neem zelfs een optie. Het huis is namelijk een stuk groter dan de laatste woning die ik bekeek en lijkt meer geschikt voor mijn grote kind en al mijn spullen. De lijst van meerwerk kijk ik samen met echtgenoot door. Allemachtig. Ik mag mijn spaarvarken wel stuk slaan. Want naast de koopsom, moet er nog wel een keuken komen en minstens één dakraam op zolder. Overal moet nog iets op de vloer en zo ook op de muur. En heb ik net een tuinproject achter de rug, de volgende dient zich alweer aan. Met zoon bekijk ik de oppervlakten van de slaapkamers en die grijnst breed. Want van twee slaapkamers kan er één gemaakt worden en die wil hij wel. Gelijk heeft hij. Als ik ‘m vraag of hij te zijner tijd mee wil om tegels voor de badkamer uit te zoeken ziet hij water branden. Hoe ik het in mijn hersens haal. Het interesseert hem niets.

Hij ligt nu naast me. Moe en nat van de training struikelt hij vanavond sukkelig over de douchedrempel en verdraait daarbij zijn knie. Oef. Hoe oud was ik toen ik mijn knie voor altijd stuk maakte? Slik. Ook vijftien. Het zal toch niet. Tale padre tale figlio. Zo vader zo zoon. Zo luidt het spreekwoord. En ik moet me sterk vergissen, maar volgens mij komt daar geen enkele moeder in voor. Stiekem schiet ik een klein gebedje de lucht in. Wie weet en wordt deze verhoord. Ondertussen kan ik hem wel lekker bemoederen. Leg ik ijs op zijn knie en een washandje op zijn hoofd. Want naast een gehavende knie, borrelt het in zijn hoofd. Zo zegt meneer. Ik schil een appeltje, haal een koekje en wat drinken. Hij laat het zich welgevallen en kijkt in mijn bed naar de voetbalwedstrijd op tv. Ik lig naast hem. Met laptop. Tik mijn verhaaltje en geniet van dit moment. Kloek met kuiken. Hoe heerlijk is het.

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina