7. okt, 2015

Help

De optie voor een nieuwbouwhuis heb ik definitief vaarwel gezegd. Ik wil niet nieuw. Ik wil oud. Ik wil een huis waar al in geleefd is. Waar ik dingen tegen zal komen die me niet zullen bevallen. Of dingen die ik juist zal koesteren. Het moet goed voelen. Ik moet er veilig zijn. Mijn kind moet gemakkelijk achterom kunnen. Er moet plek zijn. Voor mijn boeken. Voor de spullen waar ik van houd. Gekregen, gevonden of gekocht. Voor de kast die ik schuurde, schilderde en waar ik zo blij mee ben. Mijn hond moet er kunnen liggen. Languit voor de bank of voor dat potkacheltje. Ik moet er een flink rondje kunnen lopen. Ik moet lekker in het zonnetje kunnen zitten. ’s Morgens met de krant en een kop koffie. ’s Middags met een goed boek. ’s Avonds om te eten. Dat is wat ik wil. Dat is waar ik naar op zoek ben. En vermoedelijk al heb gevonden. Bel ik morgen de makelaar?

Waar ik nog op wacht? Ik wik en ik weeg. Plus en min. Toch wat angstig voor de definitieve stap die ik zal maken. Niet bang voor het alleen zijn, want ik neem hond en kind mee. Wel huiverig voor een toekomst alleen. Ik overal alleen op af moet. Feesten en partijen, maar ook trieste dingen. Wat als ik ziek word? Voor mij geen 25 jaar huwelijk. Over 2 jaar word ik 50. Zal ik dan alleen zijn? Of dan met nieuwe Romeo gezellig en gelukkig? Ik kan me er zo niets bij voorstellen. Sta nog lang niet open voor een nieuwe liefde in mijn leven. De laatste die ik toeliet zit nog precies daar waar ik hem binnen liet. Maar het spookt wel door mijn hoofd. “Jij blijft niet alleen”, zo sprak een moeder op het voetbalveld. “Jij bent zo leuk”. Zelf is de moeder al jaren gescheiden en heeft daarna nooit meer iemand gevonden. Ook zij is leuk. Vind ik.

Pfff. Wat een gedoe. Ik was zo stoer. Nu het er op aankomt, lijk ik het een stuk minder. Zoveel lieve mensen om me heen, die met me meedenken. Die met me praten. Maar als het er op aankomt, moet ik toch zelf de beslissing nemen. En dat, dat vind ik wel even een dingetje. 

Morgen bel ik de makelaar. Mijn besluit staat vast. Denk ik. Help......🤔

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina