1. mei, 2016

Verstopt

Hardnekkig is het. Mijn probleem met de uitwaterende sluizen. Zowel wastafel als wc lopen niet soepel door. En dus lig ik als volleerd loodgieter op de badkamervloer. Gewapend met emmer en handdoek. De extreme duo-ontstopper hielp niets. Bleef gewoon in de wastafel dobberen. Ik schroef, draai, blaas (tja, je weet niet, misschien blaas ik het probleem weg. Lukt met weeën tenslotte ook) en houd na afloop niet alleen een ringetje over. Ook de verstopping.

Oma’s tips voor wat betreft het probleem in de wc helpen niets. Afwasmiddel met heet water. Laten weken en huppekee. Doortrekken die handel. Oeps. Het geheel stroomt net niet over de rand. Even later lig ik, getverdegetver, met dikke plastic zak om mijn arm, in de pot te graaien. Bijzonder, het gat waar normaal gesproken alles in verdwijnt, gaat niet naar beneden, maar omhoog. En daar kom ik niet verder. Chagrijnig word ik hier van. Kleine boodschappen zoeken na vier keer doorspoelen hun weg richting riool. De grote doen er iets langer over. Mijn technisch inzicht laat het afweten. Het probleem is serieus. En hulp van buitenaf gewenst. Gelukkig is het zaterdag en zal ik nog zeker een dag of wat moeten roeien met de riemen die ik heb. En vooral geen darmprobleem krijgen.

De kroeg en ik worden langzaam aan vrienden. Heel langzaam aan, maar toch zag ik de plaatselijke kroeg wederom een keer van binnen. Op Koningsdag proostte ik met een biertje. Een biertje? Ja. Van de wijn kwam ik vorige keer los van mijn kruk, dus nu iets lichters aan de lip. Mijn gezelschap is gezellig, maar jongens, wat vloeit dat bier. Ik houd het na twee glazen voor gezien, de rest gaat gestaag door. Met mijn nuchtere blik sla ik alles gade. Zie ik jongens uit het voetbalteam van mijn kind rondom gelukkig op de dansvloer. ‘Zit er dan niemand voor je bij’, zo vraagt vriendin. Nou, op die ene zou ik het wel kunnen, zo biecht ik op. De man in kwestie kijkt af en toe mijn kant op. Oef. Leuke ogen. Lekkere stoppels. De deceptie is echter groot als hij een paar uur later pootje over met een pakje shag in zijn hand mijn kant op komt. Deze gaat ‘m niet worden. ‘Hij is nog wel vrij’, zo meldt vriendin nog fijntjes. Ik weet waarom.

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina