26. sep, 2017

Zo dan

Ik spreid de kastanjes uit op een theedoek. Op mijn nieuwe ronde aanwinst. De tafel die ik overnam van mijn collega. De kastanjes vind ik met Belofte. Fietsend naar het strand zie ik ze al liggen. Op de terugweg stappen we er voor af.

De kastanjes glimmen me tegemoet. Ik glim met ze mee. Rode wangen van de zon, de fietstocht en het afgelopen weekend. Het lijkt zo normaal dat we het samen zo leuk hebben. Maar hoe bijzonder is het en blijft het. Onder een stralende hemel kijken we naar mijn voetballend kind.  En wat een feest. We doen dit samen met de twee andere mannen van mijn leven. Die op nog geen 100 meter langs dezelfde zijlijn staan. Kijkend naar dezelfde wedstrijd. Belofte zit op zijn trainingsjas te genieten van het spel. Van jongens die hij, op eentje na, niet kent en wellicht nooit zal kennen. Ik geniet van hem.

Op het strand is het meesterlijk. Op een terras kijken we naar een warme zonsondergang. Liggend in het zand naar een hoog dartelende vlieger. Hoe onbezorgd ben ik. Hoe vrij voel ik me. Dit is wat ik wilde. En wat ik nu krijg. Wat ik misschien wel zelf creëer. Al wordt het een en ander wel zachtjes ingefluisterd door Belofte. ‘Ook genieten hoor mooie’. Ik laat het me geen twee keer zeggen. Zet sop en stofzuiger aan de kant en spring op de fiets mijn vrijheid tegemoet. Mijn huis is dan misschien wel niet zo fris, mijn hoofd des te meer.

Hoe vrij voelde ik me ook vorige week. Onverwachts zitten we samen op zaterdagavond op zijn bank. Hoe dichtbij voelt en is hij. De stilte om ons heen is zo’n mooie. Zo’n dikke. Veilige. Eentje waar je tegen aan kunt leunen, zonder om te vallen. Ik gebruik de zondag om bij te komen.

Ook dit weekend laat zijn sporen na. Warm van mijn kruin tot mijn tenen zwaai ik hem mijn straat uit. Deze keer geen tranen, maar ontspannen en blij. Met de deken tot aan mijn kin kruip ik in mijn korte broek op de bank. En droom. Van nog meer van zulke weekenden. Van boekenkasten vol mooie boeken. Van zijn lief gezicht en dito ogen. Die ik heb vastgelegd op mijn mobiel en stiekem uitvergroot. Verliefd zijn in het kwadraat. Ik kan het.

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina