7. nov, 2019

Heks

Ik betwijfel of het ooit nog goed komt. De planten die ik onlangs verpotte, staan er sneu bij. Rough and tough staat er op het kaartje. Als ze nu iets niet zijn, is het dat. De bladeren lijken verschrompeld. Angstvallig houden ze alles bijeen. Niet te veel licht. Niet te veel water. En alsjeblieft, alsjeblieft niet nog meer handen die aan wortels zitten. Die liefdevol, doch wars van enige kennis, alles genadeloos uit elkaar scheuren. Van alles even niks. Ze gaan dood van te veel aandacht. Huh? Want ik, ik zei de gek, ik leef juist op van aandacht. Kan daar niet genoeg van krijgen. Ik schreeuw er om, sta op mijn strepen als het moet. Ben ik daarom af en toe zo’n heks? Om de boel wakker te schudden?

Ik ben gek op aandacht. Gek op mooie, lieve woorden, op die aai over mijn bol. Stop me alsjeblieft vol met lekkere dingen. Maak me gek, verras me en bovenal, heb me lief tot ik er bij neer val. Zo zie ik het graag. Dan gedij ik, stijg ik op tot eenzame hoogte. Ben ik de charmantste, zorgzaamste en vrolijkste van iedereen. Zing ik je stralend toe. Ben ik misschien zelfs lief. Strijk me echter niet tegen mijn haren in. Zaag niet aan de poten van mijn stoel of negeer me. Want de poppen gaan dansen. Dan sla ik met deuren. Of met woorden.

Aandacht is het toverwoord, de balsem voor mijn wonden. Ik kwam vast iets te kort in een vorig leven. Of misschien kreeg ik wel te veel. Wat het is, zal het zijn, maar dat ik graag in de belangstelling sta, het moge maar duidelijk zijn. Familie en vrienden weten het al en nemen het voor lief. Mijn gymmert wijd ik langzaam in. Ik spin eerst een liefdevol web om hem heen en overtuig hem dat ik naast de uiteindelijke heks ook best lief kan zijn. Het zal me niet gebeuren dat hij de benen neemt. Als gymmert rent hij namelijk als de beste en op mijn bezem kom ik niet zo ver.

Ondertussen gaat het op kantoor als een tierelier. Daar heeft mijn oorlogspad de boel opgeschud. Trots ben ik er niet op, maar de neuzen staan weer dezelfde kant op. Mijn eerlijkheid lijkt beloond. De bezem kan voorlopig de kast in.

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina