17. nov, 2019

Green Side

Ik stuiter. Buiten schijnt de zon. Net als een volle maan trekt het licht: ik wil naar buiten. Straks naar mijn voetbalkind kijken en dat is helemaal niet zo slecht met dit weer. Bram kijkt me vragend aan. Ook hij voelt het licht. We lopen een klein rondje, hij buitelt net als ik van de energie. Straks maar aan het voetbalkind vragen of hij de blonde stuiterbal kan laten rennen. Mijn knie wil echt niet meer.

Naast me ligt een nieuw notitieboekje. Het is gemaakt door Green Side en bestaat uit een ringbandje met velletjes papier die hergebruikt zijn. De voorkant maagdelijk wit, de achterkant bedrukt met tekst of tekening. Papier dat gered is uit de enorme papierafvalberg. Ik krijg het van mijn gymmert. Hoe leuk is dit? Hoe goed is dit. Een kleine druppel op die enorme gloeiende plaat, ik weet het. Maar we moeten ergens beginnen en er dan vooral mee doorgaan. Bewuster met spullen omgaan, niet alles klakkeloos weggooien. Kijk wat er nog mee kan. Anderen blij maken, hergebruiken? Ik had niet voor niets ooit zelf een winkel in tweedehands kleding en meubels. Als iets goed is, is het goed. Zo simpel is het. Gebruikt of niet. Stiekem droom ik er nog altijd van: een winkel waar alles tweedehands is. Ingekocht, gekregen of misschien zelf gemaakt van gebruikte materialen, door mij of anderen. Gewoon omdat het kan, leuk is en toch weer een druppel extra. En dus borrel ik. Richt ik in gedachten dat winkeltje in. Met een grote tafel waar je als klant wat kunt lezen, (goede) koffie drinken, wat lekkers eten. Omringd door spullen die het waard zijn om daar te staan. Een plek waar ik zelf graag ben en dát dan delen met anderen. De gedachte alleen al maakt me blij. Waarom begin ik niet met verkopen? Mijn huis staat bol van de vondsten en knalt uit zijn voegen. Voorzichtig zet ik wat op deze site (zie tabblad verder). Ik ben geen verkoper, maar verzamel als geen ander. Wie weet en kan ik daarmee anderen blij maken.

Ik ga naar buiten. Het licht in en naar mijn kind kijken. Met mijn hoofd vol ideeën die komen en gaan. Ik ga ze opschrijven. In dat nieuwe schriftje, waarin zoveel mooie energie is gebundeld en waarmee tegelijk werd bespaard.

www.green-side.nl

Meest recente reacties

03.07 | 20:43

xx

03.07 | 18:20

Word hier zó blij van lieve Sil!

26.08 | 17:13

😘

26.08 | 17:04

Zo herkenbaar, vooral dat stukje coronavrij.... Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met m'n baan, maar ik had mezelf ook gewoon een paar vrije weken gegund.....

Deel deze pagina